ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Μια ποιότητα που κατακτήθηκε μέσα από μια ενεργή δράση ενός ολόκληρου αιώνα.

1900 – 1922

Ο Παύλος Καρράς ήταν ο πρώτος μάστορας της εποχής του στην Κωνσταντινούπολη. Κατείχε χυτήριο και έφτιαχνε μικρά ορειχάλκινα εκκλησιαστικά αντικείμενα αλλά και πολυελαίους για το Άγιο Όρος.

1922 – 1950

Μεταφορά στην Θεσσαλονίκη σε πολύ πιο μικρό χυτήριο στην περιοχή του Βαρδαρίου με συνέταιρο τον τότε 17χρονο παππού Αναστάσιο Μιχαηλίδη. Οι δραστηριότητες με τους ορειχάλκινους πολυελαίους τις καμπάνες και διάφορα μεταλλικά σκεύη συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να τοποθετούνται σε μεγάλες και κεντρικές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης πέρα του Αγίου Όρους.

1950 – 1980

Μετά το θάνατο του πρωτοστάτη Π. Καρρά τα hνία και τα βάρη της επιχείρησης πέφτουν στον Αναστάσιο Μιχαηλίδη.

Με πολύ σκληρή, σοβαρή και σταθερή δουλειά που σημάδεψε τα επόμενα χρόνια της επιχείρησης ,ο Αναστάσιος Μιχαηλίδης συνέχιζε να στολίζει εκκλησίες όχι μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης αλλά σε όλη την Ελλάδα.

1980 – 2006

Ο υιός του Αναστάσιου Μιχαηλίδη, Δημήτριος Μιχαηλίδης, αναλαμβάνει την επιχείρηση μεταφέροντας τις εγκαταστάσεις της έξω από την αναπτυσσόμενη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση γνωρίζει μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό όνομα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με τουλάχιστον 500 εξαγωγές σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

 

Η τελευταία 25ετία έχει σημαδέψει την εταιρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με ανάπτυξη, συμφωνίες, επέκταση των εγκαταστάσεών της και συνεργασίες στρατηγικής σημασίας.

2006 – 2012

   Ο υιός του Δημήτριου Μιχαηλίδη, Αναστάσιος μπαίνει στην δουλειά, με την υποστήριξη και γνώσεις του πατέρα του αλλά και την τεράστια εμπειρία του παππού του συνεχίζει την παράδοση.